woensdag 24 december 2008

Scheldebrouwerij en Sterkens

Belgisch bier Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij verhuist niet alleen naar België(naat het Bierparadijs, Hazeldonk), het gaat ook nog eens Belgisch bier brouwen.

Het van origine Bergse bedrijf gaat de bieren produceren van Brouwerij Sterkens. Sterkens is een ruim 350 jaar oud familiebedrijf dat voor de productie al langer op zoek was naar een andere brouwerij. "Ze hebben voor ons gekozen, omdat ook wij op ambachtelijke wijze bier brouwen, dus met natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en pasteurisatie", zegt Jan Ooms van de Scheldebrouwerij.

Sterkens produceert diverse speciaalbieren, waaronder Hoogstraten Poorter en Bosrijks Kruidenbier. "Het gaat puur om de productie, er is geen sprake van een overname. De naam Sterkens blijft gewoon bestaan", aldus Ooms.

Door de overeenkomst verdubbelt de productie van de Scheldebrouwerij naar vierduizend hectoliter per jaar. "De eerste grote stap naar verdere groei. Tienduizend hectoliter per jaar moet mogelijk zijn. Er is steeds meer vraag naar onze bieren."

De Scheldebrouwerij, in 1995 gesticht door enkele Bergse bierliefhebbers, is begonnen met de verhuizing van het Zeeuwse 's Gravenpolder naar het Belgische Meer, vlak onder Breda. "We willen daar in mei beginnen met proefdraaien."

De Scheldebrouwerij brouwt onder meer Zeezuiper, Lamme Goedzak en Merck toch hoe Sterck.

Raar is, dat de de website van de Scheldebrouwerij nog steeds niet aangepast is, op het adres na.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten